Hej då 2010, Välkommen 2011!
Å det blir spännande att se vad detta året har att erbjuda! Dock blir det svårt att slå 2010 med husköp, bröllop, lyxresa och graviditet :)
Graviditeten iofs kommer ju ge en enormt stor upplevelse detta året iaf! Det ska bli så spännande med en liten knodd. Är i full sjå med att välja ut barnvagn och bilstol etc,etc... Mycket att tänka på!
Jag avslutade i alla fall 2010 med mysiga hushållssysslor :) Renoverade ju köket veckan innan jul, har bakat o lagat mat som aldrig förr! Senast i förrgår bestämde jag mej för att göra inlagda päron med saffran och stjärnanis. Det blev sååå gott! Så gott att jag ska skriva ut hur jag gjorde!

Annas saffranspäron
8 hårda päron
Vatten
Socker 4 dl per liter vatten
Saffran 2 pkt per liter vatten
Natriumbensoat 2 krm per liter vatten
Stjärnanis 3-4 st per burk eller kanelstång om man hellre vill ha det
Skala päronen och dela i halvor. Skär ur kärnhuset.
Koka ihop vatten, socker och saffran 5-10 min. Har du en 1-litersburk så gör receptet på 1 liter vatten, ja ni fattar :)
Lägg i päronen och låt dem sjuda 10-15 min tills de är mjuka med lite hårdare mitt.
Ta ur päronen och lägg i burken (Skölj burken i vatten blandat med lite natriumbensoat först)
Ta natriumbensoat och blanda med lite av lagen i en kopp så att det löses upp och häll sedan tillbaka i grytan. Låt detta koka upp sen är lagen klar!
Häll lagen i burken med päronen och lägg i stjärnanis eller kanel. Jag hade även lite torkade saffranstrån som jag la i.
Håller max 2 veckor i kylskåp. Ät med vispad grädde eller vaniljglass! såå gott!
Puss och god fortsättning!
Graviditeten iofs kommer ju ge en enormt stor upplevelse detta året iaf! Det ska bli så spännande med en liten knodd. Är i full sjå med att välja ut barnvagn och bilstol etc,etc... Mycket att tänka på!
Jag avslutade i alla fall 2010 med mysiga hushållssysslor :) Renoverade ju köket veckan innan jul, har bakat o lagat mat som aldrig förr! Senast i förrgår bestämde jag mej för att göra inlagda päron med saffran och stjärnanis. Det blev sååå gott! Så gott att jag ska skriva ut hur jag gjorde!

Annas saffranspäron
8 hårda päron
Vatten
Socker 4 dl per liter vatten
Saffran 2 pkt per liter vatten
Natriumbensoat 2 krm per liter vatten
Stjärnanis 3-4 st per burk eller kanelstång om man hellre vill ha det
Skala päronen och dela i halvor. Skär ur kärnhuset.
Koka ihop vatten, socker och saffran 5-10 min. Har du en 1-litersburk så gör receptet på 1 liter vatten, ja ni fattar :)
Lägg i päronen och låt dem sjuda 10-15 min tills de är mjuka med lite hårdare mitt.
Ta ur päronen och lägg i burken (Skölj burken i vatten blandat med lite natriumbensoat först)
Ta natriumbensoat och blanda med lite av lagen i en kopp så att det löses upp och häll sedan tillbaka i grytan. Låt detta koka upp sen är lagen klar!
Häll lagen i burken med päronen och lägg i stjärnanis eller kanel. Jag hade även lite torkade saffranstrån som jag la i.
Håller max 2 veckor i kylskåp. Ät med vispad grädde eller vaniljglass! såå gott!
Puss och god fortsättning!

Postat av: Nettan
Vad gott det lät, ska absolut testa dina päron.
När ska hon bli mamma?
Är lite nyfiken på dina lantliga rum, du lägger väl ut nån bild sen?
Så kul att läsa era bloggar och se hur ni har det nu för tiden alla mina ridskolebarn.
Kram
Trackback